1# Marshmallows
For at lave en stort bradepande, skal du bruge:
2 spsk flormelis til formen
240 ml koldt vand
21g gelatinepulver
400g sukker
240 ml lys sirup
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljeekstrakt
350g flormelis
5 spsk majsstivelse
Spray en 25×25 cm bradepande og beklæd den med bagepapir og drys med flormelis.
Kom 120 ml af vandet i skål og drys gelatinen over vandet og lad stå indtil gelatine blødgør, cirka 15 minutter.
I mellemtiden kom sukker, sirup, salt, og de resterende 120 ml koldt vand sammen i en stor gryde.
Rør over medium varme, indtil sukkeret er opløst og blandingen kommer i kog.
Der bliver nu dannet sukkerkrystaller langs kanten i gryden, her kan du enten tage en pensel og vaske siderne ned, eller gøre det på den doven måde og kom låg på og lad det koge i ca. 2 minutter.
Fjern låget og kom et sliktermometer i.
Skrue nu op til høj og kog videre uden omrøring, indtil siruppen når 115 ° C og fjern så gryden fra varmen.
Hæld nu langsomt den varme sirup i gelatine blandingen i en tynd stråle, mens du pisker på laveste niveau.
Øg gradvist hastigheden til høj, indtil blandingen er tredoblet i volumen og har en tyk og stiv konsistens og tilsæt vaniljeekstrakten og blend videre indtil det lige er kombineret.
Kom marshmallowblandinge over i bradepanden og fordel den en gummi spatel.
Blandingen er meget klistret, så bare glat det ud så godt du kan.
Slut af med 3 spsk flormelis fordelt let udover massen og lad den stå i 12-16 timer.
Fjern marshmallowen fra panden ved først at køre en lille skarp kniv rundt i kanten og vend det ud på et skærebræt drysset med flormelis.
Skær marshmallowen i passende stykker efter smag.
Vend dem i flormelis, og bank dem let, for at få det overskydende sukker af.
Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, i op til to uger.
Mmh, hvor ser de goe ud – élsker skumfiduser!
– Anne