Konkurrence - Macaronsæt fra Lékué

Lakrids macarons med hindbærsmørcreme

Lakrids! Har sagt ja til at være med på at lege med Johan Bülow lakrids og udvikle opskrifter, og da jeg har macaron tema herinde fortiden, var det oplagt at komme frem med en macaron med lakrids. Da jeg allerede har leget godt og grundigt med lakrids den sidste uge(mere info kommer senere), syntes jeg det ville være lidt for meget af det gode, hvis fyldet også var med lakrids, så det blev hindbær! Elsker den klassiske kombination lakrids og hindbær, så det kunne ikke være bedre. 

For at lave 16 stk, skal du bruge:

75g stødte mandler
115g flormelis
1 tsk sød lakridssirup, 1 tsk salt lakridssirup eller 1 tsk Lakridssirup  
2 store æggehvider
50g sukker
Sort bolsje  farve 
55g smør
Saft- og skal fra ½ citron
115g flormelis
50g  hindbær(HUSK! det må IKKE være frosne hindbær, medmindre de har fået et hurtigt opkog først)

Kom stødte mandler og flormelis i en blender og blend i ca. 15 sekunder og sigt blandingen ned i en skål.
Kom æggehvider i en skål og pisk til du kan danne bløde toppe, pisk sukker i lidt af gangen, til du får en fast og blank marengsmasse.
Pisk til sidst den sorte bolsje farve i, for at give massen en grålig farve. 
Fold mandelblandingen i marengsmassen med en spartel, en tredjedel ad gangen. Når al tørblandingen er grundigt foldet i, fortsætter du med at folde og skære massen, til du får en blank dej med en tyk, ?lang? konsistens.
Hæld dejen i en sprøjtepose med en almindelig metaltylle på 1 cm.
Tryk 32 små cirkler ud på nogle bageplader.
Bank pladerne ned i bordet for at fjerne evt. luftbobler.
Lad pladerne hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bag macaron-bundene i den forvarmede ovn i 10-15 minutter.
Stil dem til afkøling i 10 minutter, og tag dem så forsigtigt af papiret og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Til fyldet pisker du smør, citronsaft og -skal sammen til det er lyst og luftigt.
Pisk flormelis i, lidt af gangen, tl blandingen er jævn og cremet. Pisk hindbærerne i lidt af gangen indtil alle bærerne er i og kom det i en sprøjtepose. 
Lav macaronerne ved at sprøjte fyldet ud på indensiden af en macaron og “lukke” den med en anden, så det danner en sandwich. 

Energi 1031 KJ/247 kcal/100g 
Protein                                             6,7g
Kulhydrat                                         42g  
Fedt                                                  7,9g
Mættede                             0,7g
Monoumættede                 1,2g
Polyumættede                    1,3g
Kostfibre                                         1,8g

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence - Macaronsæt fra Lékué