Guide - lav de perfekte macarons!!

Sesam- & limemacarons

Langt hen ad vejen kan man erstatte citron med lime og omvendt i køkkenet. Den lille limefrugt indeholder dog ikke lige så meget saft og overfladeareal(læs: skræl), som sin fætter citronen. Lime har dog en mere eksotisk duft og aroma. 

Lime har en ?grøn? og aromatisk citrussmag, som er mere intens end citronen og er uundværlig i et hav af berusende cocktails. Også indeholder sådan en lille kugle massere af C-vitamin, B-vitamin og mineralerne fosfor, calcium og jern. 
Har dog lige lavet en portion med citron, så syntes det ville være for langt op af den opskrift, så mixede lidt sesamfrø i.
Vidste du at det er et rygte, at sesamfrø skulle indeholde THC? THC er det aktive ?berusende? stof i Cannabis-planten. Desværre er det ikke sandt. 

For at lave 16, skal du bruge: 

50g stødte mandler
3 spsk ristede sesamfrø, fintmalede
115g flormelis
2 store æggehvider
50g sukker
115g flødeost
Saft- og skal fra ½ lime
2 spsk flormelis
Grøn frugtfarve

Kom stødte mandler, fintmalede sesamfrø og flormelis i en blender og blend i ca. 15 sekunder og sigt blandingen ned i en skål.
Kom æggehvider i en skål og pisk til du kan danne bløde toppe, pisk sukker i lidt af gangen, til du får en fast og blank marengsmasse.
Fold mandelblandingen i marengsmassen med en spartel, en tredjedel ad gangen. Når al tørblandingen er grundigt foldet i, fortsætter du med at folde og skære massen, til du får en blank dej med en tyk, ?lang? konsistens.
Hæld dejen i en sprøjtepose med en almindelig metaltylle på 1 cm.
Tryk 32 små cirkler ud på nogle bageplader.
Bank pladerne ned i bordet for at fjerne evt. luftbobler.
Lad pladerne hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bag macaron-bundene i den forvarmede ovn i 10-15 minutter.
Stil dem til afkøling i 10 minutter, og tag dem så forsigtigt af papiret og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Til fyldet pisker du flødeost, limesaft og -skal og flormelis sammen, til det er lyst og luftigt.
Pisk nok frugtfarve i til at give fyldet en lys grøn farve.
Lav macaronerne ved at komme fyldet imellem to bunde som i en sandwich.

Energi 949 KJ/227 kcal/100g 
Protein                                            6,9g
Kulhydrat                                         47g  
Fedt                                                 6,2g
Mættede                                0,7g
Monoumættede                   0,9g
Polyumættede                       1,1g
Kostfibre                                         2,1g

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide - lav de perfekte macarons!!