Ristet græskar med hasselnødder og feta

Rå ingefærs kagemænd – duften af jul.

raa-ingefaers-kagemaend-duften-af-jul
Vi elsker julehygge og julebag, og vil de næste par uger dele forskellige bage- og konfekt opskrifter med her, her er en af favoritterne, som faktisk først kom på listen sidste år over ting der SKAL laves til store bagedag i midten af december.

Rå ingefærs kagemænd – duften af jul.

Til 20 stks, skal du bruge følgende:
150g dadler, uden sten
20g mandelmel
1 spsk loppefrøskaller (HUSK) – kan undlades og erstattes af mere mandelmel
85g glutenfri havregryn
1 tsk kanel
½ tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt muskatnød
¼ tsk vanilepulver

Start med at blende alle ingredienserne, pånær dadlerne i en foodprocesser, indtil konsistensen er ligesom en fin mel.
Tilføj halvdelen af dadlerne og kor indtil det er en grumset “mel” og tilsøt så de sidste dadler og kør indtil dejen er sammenhængende.
Stil dejen på køl i 30 minutter, eller fortsæt med det samme, bare vær forbered på at det hænger lidt ved kagerullen.
Rul dejen ud til 0,5-1 cm tykkelse og brug en kagemands udstikker til at lave små søde kagemænd.
De holder sig i en lufttætbeholder ved stuetemperatur i 3-4 dage, eller 3 ugers tid på køl.

Leder du efter noget bestemt? Så tag et kig i menuen oppe i toppen eller brug søgefunktionen ude i højre side til at lede efter lige præcist det du står og mangler.
Tidligere opskrifter der måske kunne have interesse indenfor jul, finder du i menuen her, vi har ligeledes tidligere delt jule opskrifter på, f.eks. Verdens bedste vanilje kranse, De bedste pebbernødder og Lakrids kugler. Du kan ligeledes finde os i både Spisetid og Hendes verden i denne tid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ristet græskar med hasselnødder og feta