Rå ingefærs kagemænd – duften af jul.
Vi elsker julehygge og julebag, og vil de næste par uger dele forskellige bage- og konfekt opskrifter med her, her er en af favoritterne, som faktisk først kom på listen sidste år over ting der SKAL laves til store bagedag i midten af december.
Rå ingefærs kagemænd – duften af jul.
Til 20 stks, skal du bruge følgende:
150g dadler, uden sten
20g mandelmel
1 spsk loppefrøskaller (HUSK) – kan undlades og erstattes af mere mandelmel
85g glutenfri havregryn
1 tsk kanel
½ tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt muskatnød
¼ tsk vanilepulver
Start med at blende alle ingredienserne, pånær dadlerne i en foodprocesser, indtil konsistensen er ligesom en fin mel.
Tilføj halvdelen af dadlerne og kor indtil det er en grumset “mel” og tilsøt så de sidste dadler og kør indtil dejen er sammenhængende.
Stil dejen på køl i 30 minutter, eller fortsæt med det samme, bare vær forbered på at det hænger lidt ved kagerullen.
Rul dejen ud til 0,5-1 cm tykkelse og brug en kagemands udstikker til at lave små søde kagemænd.
De holder sig i en lufttætbeholder ved stuetemperatur i 3-4 dage, eller 3 ugers tid på køl.
Ingen kommentarer endnu