Oversigt over sødemidler 300
Jeg bliver ofte spurgt om hvilke sødemidler jeg bruger og hvordan de forskellige sødemidler fungere i forhold til sukker og især i forhold til folk med diabetes, så har udfra studiebøgerne lavet en lille opslagstavle i alfabetisk rækkefølge, som er lige til at slå op i forbindelse med en opskrift:
Oversigt over sødemidler
Er du diabetiker anbefales det blot i små mængder. Ved veganer undlades honning helt.
Roesukker
Den mest anvendte sukkerart i Danmark. Det hvide sukker, som er spaltet fra melassen indeholder ingen næringsgivende stoffer.
Rørsukker
Fra sukkerrør. De mørke varianter indeholder flest næringsstoffer, de lyse er nærmere tomme kalorier, men mere aromatisk end roesukker.
Stevia
Søder 300-400 gange mere end sukker og har en eftersmag af lakrids, hvis der tilsættes for meget.
Er udtræk fra stevia planten.
Kan købes som tablet, flydende og i pulverform. Velegnet til folk med diabetes.
Sukrin Rød
100g sukker sukker svarer til 75g sukrin.
Sukrin bliver fremstillet ved en naturlig gæringsproces (fermentering), hvor druesukker og vand omdannes til alkohol. Bagefter bliver det filtreret, krystalliseret og tørret.
Sukrin smager som sukker med en let kølig eftersmag. Velegnet til folk med diabetes.
Sukrin Gold
Er en gylden sukker, fremstillet af sukrin, stevia, maltekstrakt og tagatose.
Sukrin gold smager af karamel og minder meget om brun farin og kan bruges i stedet for brun farin/mørkt rørsukker i madlavning.
Velegnet til folk med diabetes.
Sukrin+ (Sukrin Plus)
100g sukker svarer til 50g sukrin+
Sukrin+ har ingen særlig eftersmag og smeget som sukrin rød, hvis der kommer for meget i, kan kagerne dog komme til at smage kunstigt.
Velegnet til folk med diabetes.
Ingen kommentarer endnu