Ribssirup
Manden elsker kaffe og jeg elsker chai, og alle slags sirup og karamel er velkommen i begge dele! Så selvfølgelig skal vi da have en ribssirup stående klar på køl, når vi har 2 store ribsbuske stående lige ude foran køkkenvinduet.
Vi bruger siruppen over proteinis, opskrifter her, her og her, i iskaffe eller en frappe som her.
Ribssirup opskrift
Til en lille flaske som på billedet, skal følgende bruges;
250g ribs
120g rød sukrin
3 dl vand
1 vaniljestang
Flæk vanlijestangen og skrab kornene ud og saml dem med 2 spsk sukrin.
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op og lad det simre i 15-20 minutter.
Hæld siruppen i en flaske og stil den på køl.
info: ribs indeholder meget pektin, så den stivner når den køle ned, hvilket jeg lærte på den hårde måde efter at have eksperimenteret med at komme agar agar i, da den ikke ville blive tykkere i gryden 😀 kunne simpelhen ikke få den ud af flasken dagen efter.
Ingen kommentarer endnu