Sunde vafler med rødbede
Giv ungerne dem med i madpakke med lidt pålæg, evt hamberryg – som smager fremragende med rødbeden eller lidt smøreost og syltetøj – lyder underligt, men prøv det!
TIP: Hvis de skal bruges på farten, så skær vaflerne i to, smør dem med lidt smøreost og spis dem på cyklen 😉 minder meget om en redvelvet kage – i den SUNDE ende 😀
Ernæringsindhold med Universal; 229 kcal, 3,6g fedt, 38g kulhydrat, 7,7g fedt, 3,3g kostfibre.
Ernæringsindhold med hvedemel; 257 kcal, 3,4g fedt, 43g kulhydrat, 7,5g fedt, 1,1g kostfibre.
Sunde vafler med rødbede
Til 4 vafler, skal følgende bruges:
200g Universalmel fra Urtekram
1 tsk kokossukker
1/3 tsk bagepulver
1 knsp salt
250 ml friskpresset rødbedejuice (enten friske rødbeder og en slowjuice eller en købt).
2 æg
1 spsk kokosolie
Jeg bager mine i ovnen i en silikonebakke fra Lékué, for at undgå at skulle tilsætte fedtstof til et vaffeljern, men brug hvad du har ved hånden! en helt normal pande kan også sagtens bruges, eller en rundt bageform, det er jo bare at skære det ud efterfølgende.
Start med at tænde ovnen på 200 grader eller tænd vaffeljernet.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål og lav en lille fordybning i midten og hæld de væde ingredienser i.
Hæld dejen i formen og ind i ovnen i 10-13 minutter.
Lad dem køle af på en rist og opbevar dem i en pose i brødkassen.
Hvilket vaffeljern bruger du? dine vafler bliver så pæne!