Vegetarlasagne med pesto
Vi har aldrig rigtig haft en kødfri dag herhjemme, så tænkte at det måtte ved at være på tide til lidt forandring.
Havde lyst til lasagne, og da jeg fandt to triste squash og en aubergine i bunden af grøntsagsskuffen, så måtte det da blive en vegetarlasagne i bedste ´stop spild af mad´ stil. Vegetarlasagne med pesto
Vegetarlasagne med pesto opskrift
Til en rugbrødsforms lasagne, skal du bruge;
2 squash
1 aubergine
1 løg
10 lasagneplader
10g smør
3 spsk hvedemel
5 dl skummetmælk
1/4 tsk stødt muskatnød
salt & peber
1 dl olivenolie
1 spsk pinjekerner
1 lille fed hvidløg
2 spsk revet parmesanost
1 knsp salt
5 dl basilikumsblade
100g groftrevet gouda ost
50g græskarkerner
Forvarm ovnen på 200 grader.
Start med at vaske squash, løg og aubergine, skær dem i tern og kom lidt olivenolie på en pande og steg det i 2-3 minutter.
Lav en bechamelsauce ved at smelte smøret i en lille gryde og pisk hvedemelet i og lav en smørbolle.
Pisk skummetmælket i under varme og lad det tykne og slut af med at tilsætte muskatnød.
Lav en pesto ved at blende pinjekerner, hvidløg, salt og basilikumsblade og parmesanost i en stavblender.
Tilsæt olivenolien af flere omgange indtil den ønskede konsistens er opnået.
Nu skal lasagnen samles.
Start med et lag lasagneplader, så et lag bechamelsausce, aubergine og squashblandingen og pesto og fortsæt indtil alt er brugt og slut af med et lag pesto og kom revet goudaost og græskarkerner over og giv dem 30 minutter i ovnen.
Velbekommen 😉
Ingen kommentarer endnu