Ugens trænings program #3

fedtfattige chokolade brownies

Som titlen siger, så kommer der her en opskrift på sunde borwnies, hvor et stykke kun indeholder 103 kalorier og 1,8g fedt! Har lavet dem flere gange og har justeret i opskriften rigtig rigtig mange gange for at få det bedst mulige resultat i sidste ende uden at tilføje mere fedtstof end højst nødvendigt. Jeg er endelig blevet tilfreds med resultatet, og en del har efterhånden spurgt efter opskriften, og her er den så; Mine super lækre brownies med en twist.. Kan du gætte den hemmelige ingrediens?
For at få 103 kalorier pr stykke, skal man dele kagen i 24 stykker. Hvis du bruger app’en Myfitnesspal, så kan et stykke brownie findes under navnet “Chokolade brownies med squash” og “chokolade frosting2” hvis man også kommer frostingen på. 
Ingredienserne er; 

6 dl groft hakkede squash
1 dl kokosolie – jeg foretrækker den fra Urtekram.
3 dl græsk yogurt 
3 dl sødemiddel / man kan godt bruge sukker, men der er langt færre kalorier i sødemiddel.
1 spiseskefuld vaniljepulver 
5 dl hvedemel 
1 dl fuldkorns hvedemel  
11/2 dl usødet kakaopulver
2 tsk bagepulver
1 tsk bordsalt 
Frosting:
180g mørk chokolade
1 dl kondenseret mælk light
1 spsk kokosolie 
1 tsk vaniljesukker
1 dl flormelis 
1 dl hakkede valnødder 

Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør en bradepande med 1 tsk kokosolie.
Kom squash, kokos olie, yoghurt, søddemiddel og vanilje i en blender og blend 2 minutter.
Kom hvedemel, fuldkornsmel, kakao, bagepulver og salt i en stor skål og pisk det godt sammen.
Tilføj squashsmoothien og rør indtil det er godt blandet godt sammen.  
Hæld det hele op i bradepanden og fordel det jævnt.
Bag kagen i 20-25 minutter, indtil man kan stikke i den med en tandstik som kommer op ren.
Pas på med at give den for meget, så bliver browniesne tørre.
Lad kagen stå og køle af i 20 minutters tid. 
Lad frostingen; kom chokolade, kondenseret mælk, olie og vanilje i en mikrobølgevenlig skål.
Giv det 2 minutter, med intervaller på 30 sekunder, hvor der bliver rørt rundt.
Tilføj flormelis og fortsætte med at røre indtil frostingen er glat.
Fordelt frostingen jævnt over kagen, mens den stadig er varm.
Drys med de hakkede valnødder.
Skær kagen ud i 24 stykker, og voila! brownies. yummy.
 

Man behøver ikke at komme frosting på, hvis man ikke ønsker det. 

Næringsindhold Information for 1 portion (uden nødder, skåret i 24 portioner per batch)
Unfrosted: 103 kalorier, 1.3g protein, 5.9g kulhydrater, 1.8g fedt, 2g kostfibre.
Frosted: 162.7 kalorier, 2.9g protein, 10.1g kulhydrater, 5.9 g fedt, 2.1g kostfibre.

4 kommentarer

  • Maria

    Hvilken form for sødemiddel bruger du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Til de her brownies brugte jeg den røde sukrin, men det er lidt forskelligt hvad jeg bruger 🙂 For det meste er det hvad jeg lige har ved hånden i køkkenskabene.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Guldmann

    Hvor stor en bradepande brugte du til opskriften? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Skulle lige forbi køkkenet og måle, den er 20 x 30 cm ca. 🙂 Håber det hjælper.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens trænings program #3