Ristet græskar med honning, feta og kirsebær
Endnu en opskrift med græskar – ja jeg bliver aldrig træt af at spise denne lækre gudespise, når årstiden endelig byder sig til de danske kan høstes og nydes i stor stil.
Denne gang blev græskaret skåret i tern og ristet i ovnen med honning fra Hawaii (ja slemme mig og mit CO2 udslip på den bøtte), tog en portion honning med hjem fra Hawaii sidste efterår, og har sådan glædet mig til at få den smagt, men alligevel bare gået og kigget spændt på den istedet for bare at åbne den og smage, kender i det? når men nu skulle det være.
Ristet græskar med honning, feta og kirsebær
1 lille græskar
50g grofthakkede hasselnødder
2 spsk olivenolie
2 spsk honning
2 fed hvidløg
2-3 dl tørrede kirsebær, tranebær kan også sagtens bruges 🙂
125g feta tern
1 lille håndfuld persille
Tænd ovnen på 230 grader.
Skræl og skær græskar i tern og spred dem ud på en bageplade sammen med hasselnødderne og drys med olivenolie, honning og salt og hak og fordel de to fed hvidløg.
Bag i ovnen i 15 minutter, dæk pladen til med staniol og bag i yderligere 10-15 minutter.
Hak kirsebærerne / tranebærene groft og bland det med fetatern og lidt groft hakket persille.
Vend til sidst de afkølede græskartern og hasselnødder i og server som den er eller som tilbehør 🙂 Gerne toppet med lidt persille.
Ingen kommentarer endnu