Hjemmelavet kokosmælk

Ovnbagte parmesan og hvidløgs kartofler

Ovnbagte parmesan og hvidløgs kartofler Smadrede kartofler i ovnen! yep its a thing. Smadrede kartofler med parmesan, hvidløg overdrysset med olivenolie som smelter på tungen, direkte fra ovnen. Ovnbagte parmesan og hvidløgs kartofler. <3
Det er altid lækkert med tilbehør som passer sig selv, mens man laver andre ting, blandt andet hovedeelementet til aftensmaden – her ville andebryster være vildt lækre eller en porchetta måske? Ja de passer egentlig til alt fra grill mad til appetizers til hapser ved siden af suppen på en efterårs aften, hvor vejret bare er utroligt dårligt udenfor.. 

Ovnbagte parmesan og hvidløgs kartofler opskrift

Til 4 voksne skal du bruge:
750g kartofler
2 spsk olivenolie
3 spsk smeltet smør
4 fede presset hvidløg
1 spsk finthakket persille
4 spsk parmesan ost (RIGTIG OST)
Salt og peber

Tænd ovnen på 220 gr grill.
Skræl og kog kartoflerne indtil de slipper når du stikker en gaffel i dem, men uden at de er helt udkogte.
Fordel kartoflerne på en bradepande beklædt med bagepapir og drys over kartoflerne med olivenolien.
Brug en kartoffel’mosser’ eller en kødhammer til at let smadre kartoflerne.
Bland olivenolie, smeltet smør, hvidløg, persille, parmesan ost og salt og peber og fordel det udover kartoflerne.
Bag kartoflerne i 10 minutters tid i ovnen, men pas på de ikke får for meget.
Server dem straks, så de stadig er varme som tilbehør til aftensmaden.
Ovnbagte parmesan og hvidløgs kartoflerIMG_7871

1 kommentar

  • Katrine

    Hejsa, kan man lave dem på grillen? Nu hvor ovnen skal stå på grill? Jeg har ikke så meget forstand på det, men har netop købt en gasgrill ‘:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet kokosmælk