Frugtlæder

Vandkefir grundopskrift

Jeg vil idag gerne dele en lille hemmelighed med jer, vandkefir. vandkefir
Kefir er en blanding af bakterie- og svampekulturer, som ligner små gummikrystaller. De lever af sukker og vand og fermenterer og i den proces bliver der dannet kulsyre, små mængder alkohol og mælkesyrebakterier.

Mælkesyrebakterier, de såkaldte probiotiske bakterier er de gode bakterier i en sund tarmflora.
Balancen i tarmfloraen er særligt vigtig, da en dårlig tarmflora kan have indflydelse på hele dit system og dit velvære. Hvis din tarmflora er dårlig, kan det være vanskeligt at optage tilstrækkeligt med næring fra den kost du spiser og det kan påvirke kroppens funktioner. Ligeledes kan det påvirke dit humør, da din tarmflora producerer helt op til 95% af dit serotonin. (Healthline) Mangel på serotonin i hjernen, linkes af flere forskere sammen med en depression. (Netdoktor.dk)
Hvordan kommer du så igang?
Du kan enten skrive en besked herunder til mig, så sender jeg gerne en portion din vej mod porto eller også kan du søge inde på facebook, hvor der er flere grupper med andre kefir kendere som helt sikkert gerne vil dele ud af lidt gryn.
Vandkefir grundopskrift.

Vandkefir grundopskrift

Til 1 L, skal du bruge følgende:
1 dl kefirgryn
1 L vand
1 dl øko rørsukker

Fermentering1:
Start med at koge 2-3 dl vand og pisk rørsukker ud heri.
Hæld resten af vandet i en rengjort glasbeholder og hæld sukkerblandingen i.
Hæld til sidst kefirgrynene i og luk glasset til. – det er bedst at bruge en glasbeholder med patentlåg, da man kan hive lidt i gummiet hver dag og sikre sig at det er tæt.
Lad nu blandingen stå i 48 timer, mens du lige løftet låget én gang i døgnet.
Du kan nu enten drikke det som det er eller give det en smag i 2 fermentering.
Fermentering2:
Sig nu kefirgrynene fra i en finmalet sigte (Må ikke være af metal – meget vigtigt da grynene regere med metal)
Hæld nu vandkefiren på flasker med patentlåg, men ikke helt op til kanten og tilføj noget økologisk frugt af en art eller lidt æblemost.
Lad nu flasken stå på køkkenbordet i yderligere 24 timer.
Sæt nu flasken på køl i 1-3 døgn og den er klar til at blive drukket.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frugtlæder