Avocadosalat med røget laks og porcheret æg

Stenalderbrød

IMG_2030Stenalderbrød
Alle i blogland snakker om det, ja alle jeg snakker mad med, kender efterhånden til stenalderbrød. Hvis du endnu ikke er faldet over en opskrift, så får du lige en her.
?Min opskrift? følger Thomas Rodes opskrift, rimelig slavisk. Har egentlig kun ændret ganske lidt i opskriften.
Brødet er super nemt at bage, ja det er nok en af de nemmeste brød jeg nogensinde er stødt på. Hvis man altså kan tillade sig at kalde det et brød..
Istedet for at lave ét stort brød, jar jeg valgt at lave små, da de er nemmere at få med rundt og har den perfekte størrelse til madpakken. Jeg spiser mine som en snack i løbet af dagen med et stykke frugt. IMG_2037

Stenalderbrød opskrift

Til ét brød eller 15 små, skal du bruge følgende;
100g græskarkerner
100g mandler
100g hasselnødder
100g solsikkekerner
100g hørfrø
100g sesamfrø
4 store æg
1 ekstra æggehvide (du kan også sagtens bruge 5) det bliver bare liiidt for meget blomme efter min smag.
1 dl rapsolie
2 tsk groft salt

Fremgangsmåden er hurtig og lige til.
Forvarm ovnen ved 160 grader.Bland alle ingredienserne sammen og hæld det op i en form/15 små forme.
Det er en god ide at bruge en silikoneform, det får brødet til at slippe lettere, ellers brug et stykke bagepapir i bunden.
Bag brødet (hvis det er ét stort) i 60 minutter.
Bag brødene (hvis de er på samme størrelse som mine) i 45 minutter.
Brødet er super lækkert til morgenbordet med et stykke ost 🙂
Velbekommen.

IMG_2066

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Avocadosalat med røget laks og porcheret æg