Stenalderbrød
Stenalderbrød
Alle i blogland snakker om det, ja alle jeg snakker mad med, kender efterhånden til stenalderbrød. Hvis du endnu ikke er faldet over en opskrift, så får du lige en her.
?Min opskrift? følger Thomas Rodes opskrift, rimelig slavisk. Har egentlig kun ændret ganske lidt i opskriften.
Brødet er super nemt at bage, ja det er nok en af de nemmeste brød jeg nogensinde er stødt på. Hvis man altså kan tillade sig at kalde det et brød..
Istedet for at lave ét stort brød, jar jeg valgt at lave små, da de er nemmere at få med rundt og har den perfekte størrelse til madpakken. Jeg spiser mine som en snack i løbet af dagen med et stykke frugt.
Stenalderbrød opskrift
Til ét brød eller 15 små, skal du bruge følgende;
100g græskarkerner
100g mandler
100g hasselnødder
100g solsikkekerner
100g hørfrø
100g sesamfrø
4 store æg
1 ekstra æggehvide (du kan også sagtens bruge 5) det bliver bare liiidt for meget blomme efter min smag.
1 dl rapsolie
2 tsk groft salt
Fremgangsmåden er hurtig og lige til.
Forvarm ovnen ved 160 grader.Bland alle ingredienserne sammen og hæld det op i en form/15 små forme.
Det er en god ide at bruge en silikoneform, det får brødet til at slippe lettere, ellers brug et stykke bagepapir i bunden.
Bag brødet (hvis det er ét stort) i 60 minutter.
Bag brødene (hvis de er på samme størrelse som mine) i 45 minutter.
Brødet er super lækkert til morgenbordet med et stykke ost 🙂
Velbekommen.
Ingen kommentarer endnu