Opskrift på mandelmel
Mandelmel er nemt at lave fra bunden af og man spare en masse penge, hvorfor så ikke prøve at lave det selv?
Ja jeg må indrømme, at det er 10.000 gange nemmere bare at købe en pose i det nærmeste supermarked, men er det ikke altid nemmest bare at købe alt færdiglavet? anyway, hvis du skal bruge en opskrift på mandelmel, here it is 🙂
Der kommer en give away i slutningen af januar hvor mandelmel er en del af præmien.
For at lave 200g mel, skal du bruge:
200g mandler
Bring en gryde med vand i kog, når det koger kom mandlerne i, sluk derefter for varmen og vent 10-15 sekunder.
Tjek at den brune hinde har løsnet sig og hæld det varme vand fra, hæld rigelig koldt vand over og smut dem så.
Lad dem køle af ½ time, indtil de har stuetemperatur.
Hvis de stadig er ?våde? giv dem små 5-10 minutter nederst i ovnen ved 150 grader.
Blend mandlerne i en kværn, blend omkring 40-50 gram af gangen, ikke meget mere end det, så udskiller mandlerne deres olier og du får en masse som minder om en grov peanut butter.
Hvis du kun har en blender, så blend meget LIDT af gangen.
Si melet igennem en si, hvis der er noget som er for groft, giv det en tur mere i kværnen.
TIP:
Mandler må IKKE koge i flere minutter for at få hinden til at løsne sig. Det går ud over smagen.
Du kan lave “grahams mandelmel” ved bare at skylle mandlerne og undlade at smutte dem. Det bliver noget mørkere og lidt mere bittert.
Ingen kommentarer endnu