Valentinsdag – hjerte macarons med mørk chokoladeganashe
Så er det valentinsdag! Kærlighedens dag! wuuuuhuuu, glæder mig til at se hvad manden har fundet på vi skal lave senere!
Vi har nemlig en aftale om at hver eneste valentin er det hans opgave at lave en romantisk dag. Me like! 😀 Så da der er lagt planer for resten af dagen og tiden er knap, så bliver det en hurtig omgang macarons i dagens anledning!
Jeg har fyldt mine macarons med mørk chokoladeganashe, hvor jeg brugte Meyers opskrift her. Opskriften er simpelthen fuldendt, så vil ikke engang prøve at ændre den.
For at lave 16 stk, skal du bruge:
75g stødte mandler
115g flormelis
2 store æggehvider
50g sukker
1 knsp lyserød farvepaste
1 sprøjtepose mørk chokoladeganashe
Kom stødte mandler og flormelis i en blender og blend i ca. 15 sekunder og sigt blandingen ned i en skål.
Kom æggehvider i en skål og pisk til du kan danne bløde toppe, pisk sukker i lidt af gangen, til du får en fast og blank marengsmasse.
Kom farvepasten i mandelblandingen og fold den forsigtigt i marengsmassen med en spartel, en tredjedel ad gangen.
Når al tørblandingen er grundigt foldet i, fortsætter du med at folde og skære massen, til du får en blank dej med en tyk, ?lang? konsistens.
Hæld dejen i en sprøjtepose med en almindelig metaltylle på 1 cm.
Tryk 32 små hjerter ud på en bradeplade beklædt med bagepapir.
Bank pladerne ned i bordet for at fjerne evt. luftbobler.
Lad pladerne hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bag macaron-bundene i den forvarmede ovn i 10-15 minutter.
Stil dem til afkøling i 10 minutter, og tag dem så forsigtigt af papiret og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Giv sprøjteposen med ganashe et lille tryk og saml kagerne to og to. Voila!
WE LIKE! 🙂 Glæder mig til at høre, hvor kreativ og romantisk han fandt på at være
Jeg har en konkurrence på min blog i samarbejde med Footway.dk, om et gavekort på 500 kr. Kig forbi, hvis du har lyst. http://www.rikkesunds.dk/2013/02/konkurrence-footway.html
Knus!