Cheesecake macarons med blåbær
Uhmmm franske macarons ´blåbær ? cheesecake = lige en kage efter min smag.
For at lave 16 macarons, skal du bruge:
75g stødte mandler
115g flormelis
2 store æggehvider
50g sukker
1/2 tsk vaniljesukker
Blå frugtfarve
115g flødeost
2 spsk skyr
1 spsk flormelis
85g blåbær
Kom stødte mandler og flormelis i en blender og blend i ca. 15 sekunder og sigt blandingen ned i en skål.
Kom æggehvider i en skål og pisk til du kan danne bløde toppe, pisk sukker i lidt af gangen, til du får en fast og blank marengsmasse.
Pisk til sidst vaniljesukker og frugtfarve i for at give massen en lys blå farve.
Fold mandelblandingen i marengsmassen med en spartel, en tredjedel ad gangen. Når al tørblandingen er grundigt foldet i, fortsætter du med at folde og skære massen, til du får en blank dej med en tyk, ?lang? konsistens.
Hæld dejen i en sprøjtepose med en almindelig metaltylle på 1 cm.
Tryk 32 små cirkler ud på nogle bageplader.
Bank pladerne ned i bordet for at fjerne evt. luftbobler.
Lad pladerne hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bag macaron-bundene i den forvarmede ovn i 10-15 minutter.
Stil dem til afkøling i 10 minutter, og tag dem så forsigtigt af papiret og lad
dem afkøle helt på en bagerist.
Til fyldet pisker du flødeost, skyr og flormelis sammen, til blandingen er jævn og vend til sidst blåbærerne i.
Kom blandingen på halvdelen af bundene, og kom en anden bund ovenpå, og lav en ?sandwich?.
Energi 1016 KJ/243 kcal/100g
Protein 7,7g
Kulhydrat 35g
Fedt 6,9g
Mættede 0,6g
Monoumættede 1,3g
Polyumættede 1,4g
Kostfibre 1,8g
Ingen kommentarer endnu