Tomatsuppe med sød kartoffel

Verdens nemmeste tærtedej – ligesom oldemor lavede den

alt - Verdens nemmeste tærtedej Tærtedej ligesom oldemor lavede den, næsten da, for hun brugte margarine på grund af den høje pris på smør. Så den er ændret lidt, men det er stadig den nemmeste tærtedej du kan finde og super lækker i både det søde og det salte køkken. Verdens nemmeste tærtedej

Verdens nemmeste tærtedej opskrift

Til en stor portion, svarende til 3 tærtedeje på ca 26 cm i diameter, skal du bruge følgende:
800g hvedemel
300g smør
1 tsk salt
2 æg
2 spsk hvidvins eddike
6-7 spsk vand

Kom hvedemel, salt og smør i en foodprocessor og rør det godt sammen indtil du har en masse store krummer.
Tilsæt æg, eddike og 1 spsk vand og rør det yderligere sammen.
Pas på med ikke at overrøre i dejen, tilsæt yderligere 2-3 spsk vand alt efter behov, Dejen skal blot slippe kanterne i skålen ved røring.
Tag dejen op af skålen og del den i 3 lige store bolde og dæk dem ti med husholdningsfilm og kom dem 30 minutters tid i køleskabet inden brug.
Hvis du kun skal bruge én dej, så kom de resternede to i fryseren nu, hvor de kan holde sig i 3 måneder uden at smuldre eller blive fedtede ved optøning.
Kom dejen på en overflade drysset med mel og rul dejen ud til at passe til den form og tykkelse du ønsker.
Kom dejen i formen og prik den med en gaffel og skær det overskydende dej af langs kanten.

Du kan nu enten bage dejen ved 175 grader i 12-15 minutter eller komme fyldet direkte i formen, alt efter hvilken opskrift du bruge.

Held og lykke med bageriet 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatsuppe med sød kartoffel