Kål med BACON

Verdens bedste chocolate chip cookies

Uhmmm coookies
Jeg har de sidste 2 ugers tid, brugt rigtig lang tid på at lave mad til fryseren, så vi har noget hurtigt og sundt klar til når vi starter tilbage på arbejde og studie igen(læs: manden er for længst startet, der er bare mig der stadig er i en bobbel).
Verdens bedste chocolate chip cookiesVerdens bedste chocolate chip cookies

Jeg har fået lavet godt 80 retter til fryseren og en masse cookies og to tærter til når vi får uventet gæster, skal til en komsammen eller har glemt at vi skulle står for kagen til børnehavens sommerfest. De her cookies er simpelhen de bedste cookies man kan lave også er de perfekte at have på frost til det der arrangement man skal bage til, men ikke lige nåede fordi arbejdet trak ud… De er ikke de sundeste og burde derfor ikke være en del af det daglige snackindtag, men man må godt forkæle sine gæster (læs: sig selv) engang imellem.

Jeg laver oftest denne opskrift x4, for at have nok liggende til både det ene og det andet og når manden lige siger at han skal bruge en værtsgave.

Verdens bedste chocolate chip cookies

Til 10 store cookies, skal du bruge følgende:
500 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron med top
2 tsk salt
280 g smør ved stuetemperatur
250 g brunfarin
250 g sukker
3 tsk vaniljesukker
2 æg
400 g chokolade

Sigt de tørre ingredienser i en skål og stil det til side.
Pisk smør og sukker, farin og vaniljesukker indtil det er en luftig masse, det tager ca. 6-7 minutter.
Kom æggene i et af gangen og pisk indtil massen er en homogen æggesnaps.
Tilføj melblandingen og bland indtil dejen lige akkurat hænger sammen.
Vend til sidst chokoladestykker og kom massen i en luftttæbeholder og opbevar den på køl indtil den skal bruges, fra 1 time til 3 døgn. Den er bedst efter ca. halvandet døgn på køl.
Form dejen til kugler med en isske og placer dem på en bageplade.
Bag dem ved 175 ?c i ca. 15-18 min.
De er færdige når kanten er gyldenbrun og midten stadig er blød. Lad den afkøle på bagepladen i 10 minutters tid inden de flyttes over på en rist for at afkøle helt.

Server dem strakt, eller brug dem som en værtindegave eller lignende 😀

6 kommentarer

  • Christina ulla Larsen

    Hej super opskrift.
    Vil give dig ret i at efter 1 1/2 døgn i køleskab, er det bedre cookie man får.

    Vil dog sige at jeg lavede dobbelt portion da du havde skrevet 10 store…. De må være virkelig store for jeg endte med 115 stk. Og ikke i lille størrelse… Sådan lidt større end dem man køber i pakker.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • lyder som er lækker opskrift, den vil jeg prøve. Jeg forstår dog ikke det med en is ske, så bliver de jo kugle runde. Hvordan blev de så flade?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laila

    Kan de cookies fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nynne

      Sagtens. Det er dog bedst at lave dejen, og fordele den til det ønskede antal/størrelse, sprede dem på et lille skærebræt eller lignende, og fryse den i 30 minutters tid(gerne længere).
      Hæld dem over i en pose i fryseren, så kan du bare tage dem op af fryseren efterhånden som du skal bruge dem 🙂 De skal have lidt længere i ovnen, men syntes faktisk ofte de bliver bedre dem jeg har haft på frost. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie

    Lækkert! Hvilke retter har du lavet til fryseren? Er selv igang med samme projekt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Uhh har lavet så mange forskellige retter 🙂
      Opskrifterne kommer herinde løbende i den næste tid, men har blandt andet lavet en del gryderetter, nu vi går en lidt mørkere tid imøde:
      Chili con carne
      Svensk pølseret
      Bagt kylling og pesto alfredo
      Svinemørbrad i bbq (ribs)
      Mørbradgryde med paprikasauce
      Spizy Borboa goulash
      intet mindre end 125 frikadeller med vildsvin.
      Ris ret med kylling klar til panden
      nudler, kylling, grøntsager og divserse sauser til.
      Honning og lime kylling med ris
      Panerede kyllinge strips
      Panerede kyllinge karbonader
      og en masse forskellige familiepizzaer

      Har lavet en del mere, men det var hvad jeg lige kan huske på stående fod 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kål med BACON