Verdens bedste chocolate chip cookies
Uhmmm coookies
Jeg har de sidste 2 ugers tid, brugt rigtig lang tid på at lave mad til fryseren, så vi har noget hurtigt og sundt klar til når vi starter tilbage på arbejde og studie igen(læs: manden er for længst startet, der er bare mig der stadig er i en bobbel).
Verdens bedste chocolate chip cookies
Jeg har fået lavet godt 80 retter til fryseren og en masse cookies og to tærter til når vi får uventet gæster, skal til en komsammen eller har glemt at vi skulle står for kagen til børnehavens sommerfest. De her cookies er simpelhen de bedste cookies man kan lave også er de perfekte at have på frost til det der arrangement man skal bage til, men ikke lige nåede fordi arbejdet trak ud… De er ikke de sundeste og burde derfor ikke være en del af det daglige snackindtag, men man må godt forkæle sine gæster (læs: sig selv) engang imellem.
Jeg laver oftest denne opskrift x4, for at have nok liggende til både det ene og det andet og når manden lige siger at han skal bruge en værtsgave.
Verdens bedste chocolate chip cookies
Til 10 store cookies, skal du bruge følgende:
500 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron med top
2 tsk salt
280 g smør ved stuetemperatur
250 g brunfarin
250 g sukker
3 tsk vaniljesukker
2 æg
400 g chokolade
Sigt de tørre ingredienser i en skål og stil det til side.
Pisk smør og sukker, farin og vaniljesukker indtil det er en luftig masse, det tager ca. 6-7 minutter.
Kom æggene i et af gangen og pisk indtil massen er en homogen æggesnaps.
Tilføj melblandingen og bland indtil dejen lige akkurat hænger sammen.
Vend til sidst chokoladestykker og kom massen i en luftttæbeholder og opbevar den på køl indtil den skal bruges, fra 1 time til 3 døgn. Den er bedst efter ca. halvandet døgn på køl.
Form dejen til kugler med en isske og placer dem på en bageplade.
Bag dem ved 175 ?c i ca. 15-18 min.
De er færdige når kanten er gyldenbrun og midten stadig er blød. Lad den afkøle på bagepladen i 10 minutters tid inden de flyttes over på en rist for at afkøle helt.
Server dem strakt, eller brug dem som en værtindegave eller lignende 😀
Hej super opskrift.
Vil give dig ret i at efter 1 1/2 døgn i køleskab, er det bedre cookie man får.
Vil dog sige at jeg lavede dobbelt portion da du havde skrevet 10 store…. De må være virkelig store for jeg endte med 115 stk. Og ikke i lille størrelse… Sådan lidt større end dem man køber i pakker.