Vafler med teriyaki is med kandiseret ingefær

Hjemmelavet Mozzarella

Jeg vil gerne dele nogle lækre kugler med jer idag, nemlig opskriften på selveste hjemmelavede mozzarella kugler,  bedre bliver det næppe. 😀 Vi er blevet ret vilde med at lave dem selv og det er super lækkert i en simpel tomatsalat til grillmaden til årets grillfester eller med lidt balsamico og et let drys basilikumsblade og salt & peber og du er kørende.
hjemmelavet mozzarella

Hjemmelavet Mozzarella kugler

For at lave 4 flotte kugler, på størrelse med en knyttet hånd, skal du bruge følgende:
5 L økologisk sødmælk – det er RIGTIG vigtigt at det er økologisk, da mælken her er uhomonogeniseret.
3 spsk salt
1,5 tsk citronsyre
1,5 tsk osteløbe

Kog 3 dl vand og lad det køle af og rør citronsyre ud i vandet.
Varm mælken op i en stor gryde og tilsæt citronsyre vandet under omrøring.
Varm mælken til 32 grader og tag gryden af varmen.
Hæld osteløbe i mælken og læg låg på gryden og lad den stå uden omrøring i 5-10 minutters tid.
Skær forsigtigt i massen med en kniv og kom gryden tilbage over varmen og drys med saltet og varm nu massen op til 42 grader og tag gryden af varmen endnu engang.
Tag ostemassen op med en hulske og del massen i 4 dele.
Varm vallen der er tilbage i gryden op til 75 grader og sænk forsigtigt 1/4 af massen ned i gryden med skeen i 3-4 minutter og tag den op og træk den 2-4 gange og form den til en kugle og fortsæt så med de resterende 3 klumper.
Server kuglerne med tomater og balsamico og et let drys af basilikum eller som topping på en pizza eller frituresteg skiver af kuglen, mulighederne er uendelige 😀 velkommen.

mozzarella

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vafler med teriyaki is med kandiseret ingefær