Race report - Copenhagen Ironman 2013

Nemme protein bars

IMG_0467Nemme protein bars
Så er vi kommet frem på Hawaii!
For en madnørd som mig er det her himlen! der er alverdens eksotiske frugter overalt!
Har fundet kaffeblomster, kakaobønner, lilikoi (gul passinsfrugt), durian, jackfruit, vanilje, bananaer, kokosnødder, pitahaya, koi, mango, papaya, guava og mange jeg ikke engang kender navnet på!
Er allerede gået igang med at lave en lilikoi curd til en dessert iaften.
Inden vi tog afsted, lavede jeg en portion proteinbars til turen.
Jeg har lavet disse protein bars et par gange før i forskellige varianter, hvor det istedet for jordnøddesmør, var mandel smør, solsikkefrø smør og cashewnøddesmør. De blev alle gode, men den her med jordnøddesmør er helt klart min favorit.

Disse bars er kastet sammen på få minutter og er perfekte til at have med på farten. De kan også gemmes i fryseren og tages op efterhånden som man skal bruge dem, de holder sig i op til 3 måneder i fryseren.
Jeg bruger en proteinpulver fra bodylab.dk ved, som er en proteinpulver med et lavt indhold af kalorier.
Hvis du ikke er til bars, kan du også sagtens rulle dejen til kugler. Ligeledes kan du tilføje chokolade chips i dejen, i stedet for at hælde den udover.

IMG_0458Nemme protein bars
Nemme protein bars opskrift
Til 10 bars, skal du bruge:

4 dl fintvalsede havregryn, kværnet til mel
2 dl proteinpulver, jeg bruger proteinpulver fra bodylab.dk her. 
2 dl rice krispies
1 knsp salt
1½ mandelsmør eller jordnøddesmør
1 dl agave nectar
1 tsk vaniljepulver
1 dl mørk chokolade 75%
1 tsk kokosolie

Beklæd en bradepande på 20 x 20 cm med vokspapir eller bagepapir og smør den let med en olie.
Bland havremel, proteinpulver, rice krispies og salt i en stor skål.
Kom nøddesmøret, nectar og vanilje og rør det godt sammen. Hvis massen er tør, så tilsæt lidt mere mandelmælk eller lignende.
Spred massen ud på pladen og rul den ud med en kagerulle og vær sikker på at presse det hele godt sammen.
Sæt pladen i fryseren i 5 til 10 minutter.
Smelt kokosolie og halvdelen af chokoladen sammen over vandbad, og tag gryden af varmen og tilsæt resten af chokoladen.
Hæld chokoladen udover proteinbars massen og kom den i fryseren i yderligere 5-10 minutter.
Tag den ud og skær den i bars og opbevar den i fryseren i op mod 1 uge.

Energi 237 kcal/100g
Protein                                         10,1g
Kulhydrat                                   20,2g
Fedt                                              11,8g
Mættede                                5,4g
Monoumættede                   0,2g
Polyumættede                      0,2g
Kostfibre                                     1,8g

Screen Shot 2013-09-01 at 14.31.02
*Indlægget indeholder affliate links

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Race report - Copenhagen Ironman 2013