Banan donuts

Mini chokolade croissants

Ville gerne lave en lille lækker ting til morgenmaden i morges. Så lavede dem her til kaffen. Yummy, små og lækre 😉

Opskriften svare til ca. 25 stk:

11/4 dl lunken mælk
13/4 dl lunkent vand
12,5g gær
3 spsk sukker
1/4 tsk groft salt
500g hvedemel
250g koldt smør til udrulning
5 spsk nøddechokoladecreme
2 spsk hvedemel

Bland mælk og vand og opløs gæren heri. Når gæren er helt opløst, tilsættes sukker og salt. Melet røres i lidt efter lidt og til sidst æltes dejen ganske let og samles til en kugle, der hviler i køleskabet en halv times tid. 
Rul dejen ud til en rektangel på 40×20 cm. 
Rør smørret sammen med melet i en foodprocessor. Smørret må ikke blive blødt, det skal bare være luftigt. fordel det jævnt udover den midterste tredjedel af dejen.  Fold siderne indover smørret og drej så dejen en halv omgang, og fold siderne indover midten igen og rul den nu ud til 40×20 cm igen. Gør det hele en gang til og læg den på køl i 30 minutter.
Tag dejen ud, rul den ud, fold den, drej, rul den ud og fold den igen og læg den tilbage i køleskabet.
Rul den ud til en rektangel på 60×40 cm. Dejen skæres ud i strimler, og derefter i trekanter og den største enden smøres med nøddechokoladecremen, rul trekanterne sammen til croissanter ? husk at spidsen skal være under croissanten, så de ikke åbner sig under bagningen.
Lad dem hæve til de er dobbelt så store. Ca en time. Pensles med æggehvide og bag dem ved 220 grader ca. 15 minutter.


Følg Sweet Addiction på facebook og bloglovin. 

2 kommentarer

  • Henriette Klok Dupont

    Hej 🙂

    Jeg skal lave disse til en fødselsdag, tror du jeg kan lave dejen dagen før og så have den i køleskab indtil jeg bager dem på dagen?

    Mvh

    Henriette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mmh hvor lækkert! Jeg kunne også godt en lun croissant lige nu 🙂
    Det er da også en rigtig fin blog du har fået dig her, jeg følger dig lige 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banan donuts