Chokolademousse med avocado og chiafrø

Jordbærtærter

Christian fik lige overbevist mor om at vi da skulle lave jordbærtærter i weekenden! Han smuttede straks ud i haven efter det ene sølle jordbær vi havde fået, så vi måtte lige et smut forbi grønthandleren efter en bakke økologiske jordbær inden vi gik igang. Da lille manden jo ved at mor gerne vil tage billeder af kagerne, styrtede han op efter et fad, da de var færdige så han kunne holde jordbærtærterne oppe, så mor kunne tage et godt billed! <3  JordbærtærterJordbærtærterOpskriften er lidt en blanding af forskellige ting vi havde i skabet og hvad vi godt kan lide og lyder derfor som følgende; til 15 små tærter.

Jordbærtærter

1 moden banan
2 æggehvider
100g mandelmel
30g kokosfibermel
1 spsk vand
1 tsk vaniljepulver
50g god mørk chokolade 80%+
4 dl skummetmælk
2 æggeblommer
2 spsk maizena
45g kokossukker  ( ‘normal’ sukker, kan også sagtens bruges)
1/2 tsk vaniljepulver
3 husblas
3 dl skyr
500g jordbær
Evt. pistacienødder og chokoladekrymmel

Tænd ovnen på 200 grader.
Start med at piske æggeblommerne og mos bananen.
Bland nu banan, æggeblomme, mandelmel, kokosfibermel, vand og vaniljepulver sammen og fordel dem i 15 små forme eller lav en stor.
Bag bundene i små 8-10 minutter.
Fordel chokoladen over de varme bunde og fordel det jævnt ud.
Udblød husblasen i en skål med koldt vand.

Pisk skummetmælk, æggeblomme, kokossukker og vaniljepulver i en lille gryde og tilsæt en blanding af maizena opløst i 2 spsk mælk og kog cremen op under piskning indtil den er tyknet.
Tag gryden af varmen og pisk husblasen i og stil den på køl.
Når cremen er helt afkølet, vendes den forsigtigt med skyren og fordeles jævnt udover kagerne.
Pynt kagerne med jordbær og lidt knuste pistacienødder og eventuelt lidt chokoladekrymmel som vi gjorde 😉

Velbekommen.

Jordbærtærter2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolademousse med avocado og chiafrø