Æbledesserter (mini æbletærter)

Creme Bruleé med lakrids

Idag har svigerfar fødselsdag, han fylder 60! Vi er desværre bare ikke sammen med ham og fejre ham, da de er tager til Østrig for at stå på ski, og vi er blevet hjemme. Vi så ikke en mulighed for at stå på ski med lille Christian, som desuden fylder 5 måneder idag! wauv tiden er gået så stærkt! Han har oplevet sin første jul, mødt julemanden, er begyndt på grød! fik endda lidt ris a la mande juleaften (uden mandler tho).. Syntes tiden går alt for stærkt. Kan se han udvikler sig hver eneste dag, og det er vidunderligt at få lov at følge sådan et lille væsens udvikling og færden! 
Blev inspireret af de to til at lave dagens opskrift; smagen er svigerfars og konsistensen er Christians.. 
Creme bruleé med lakrids! 

Creme brulee med lakrids

Til 4 personer:

2½ dl fløde
1 dl mælk 
½ stang vanille 
75 g sukker
1½ æg 
2 spsk lakridspulver
1 spsk lakridssirup (opskrift her)

Bland det hele undtaget æggene og bring det i kog, husk at røre godt rundt undervejs, så det ikke brænder på.
Når det er kølet ned til 48-50 grader, pisk æggene i. 
Kom ca 1 dl af cremen i 4 små ramakiner. 
Bag dem i vandbad i ovnen i 45 min ved 150 gr. Vandet skal være lige så højt som cremen, men pas på med at fylde for meget i, for vandet må IKKE komme i kontakt med cremen.
Cremen skal stadigvæk være ?flydende? i midten når du tager den ud af ovnen. 
Dæk til med film og kom dem i køleskabet til de skal bruges. Du kan sagtens lave det dagen før det skal serveres.
Cremen skal være stivnet og kold inden du kan fortsætte.
Dæk toppen med  2 tsk rørsukker, og brænd forsigtigt med en gasbrænder indtil det karamelliserer.Følg Sweet Addiction på facebook og bloglovin.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbledesserter (mini æbletærter)