Chokoladeovertrukne karameller
IKKE EN SUND KARAMELOPSKRIFT!
Er gået helt amok med at lave konfekt og søde sager her i december måned! Tror jeg har bagt 2 gange i alt her op til jul, resten er blevet til alle mulige typer konfekt, både de traditionelle og nogen helt nye med solbær, lakrids, passionsfrugt, skovbær, hindbær og så videre.. Find alle opskrifterne på årets konfekt her.
Her er endnu en:
For at lave 40 stykker, skal du bruge:
1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g
120 g smør
2 spsk honning
150g rørsukker
150g hakkede pistacienødder
200g mørk chokolade
Smelt alle ingredienserne sammen i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst.
Skru derefter op for varmen og rør konstant i 10-15 min, indtil karamelmassen har fået en mørkere farve og tilsæt pistacienødderne.
Hæld massen i en firkantet form foret med bagepapir og kom den på køl natten over.
Skær massen i 1×1 cm stykker og smelt chokoladen.
Dyp karamellerne i chokoladen og kom dem på køl.
Ingen kommentarer endnu