Tropical guava smoothie
Vi bor lige ved siden af et stort guava træ, så jeg skulle da helt sikkert lave noget med guava.
Guava har et højt indhold af C-vitamin (250 mg pr. 100 g og nogle sorter har tilmed helt op til 2.000 mg!). Hvilket er 5 gange højtere end i appelsiner og citroner. Ved opvarmning halveres indholdet dog, men det er stadig mindst dobbelt så højt som hos citrusfrugterne. Indholdet er højest, når frugten er fuldmoden og daler derefter hurtigt. Så jeg bruger dem derfor direkte fra træet. Guava er en sød frugt, så for at lave en smoothie der ikke blev alt for sukkersød, så endte jeg ud med at tilføje både ananas og appelsinjuice.
Til 1 stort glas, skal du bruge:
2 dl guava
4 dl ananas
1/2 banan
3 dl appelsinjuice
2 dl isterninger
Til 2 dl guava brugte jeg 9 guavafrugter, da disse frugter havde mange kerner skulle der lidt mere til end normalt.
Fjern kernerne og kasser dem.
Skrab kødet af indersiden og kom det sammen med resten af ingredienserne op i en blender.
Blend i godt 2 minutter og server straks.
Ingen kommentarer endnu